Låt oss presentera Steel Fm Magnet Fishing Challenge 2021! Den 31 juli mellan klockan 11:00-14:00. Magnetfiske är en relativt ny hobby som växer explosionsartat i hela världen, fler och fler människor vill prova denna spännande sysselsättning. Vid magnetfiske använder du en extremt stark magnet (Neodymmagnet) i änden på ett starkt rep. Med detta fiskar du helt enkelt efter prylar av metall som dumpats i våra vatten. Har du tur så kan du få en bit åländsk historia på magneten, men var beredd på att du kan få upp ett och annat stöldgods, cyklar eller skrot.  Gör en insats för Slemmern och vår miljö!

Tävlingen arrangeras i samarbete med Flygfyrens Stållager och Brasserie Ångbåtsbryggan och inkluderar fem lag bestående av två personer. Lagen får all utrustning som behövs för att delta, som de dessutom får behålla. Väskan innehåller, rep, KlintGlove och en Neodymmagnet med 2x250kg i kombinerad lyftkraft. OBS! Kom ihåg att du behöver vara 18 år fyllda för att delta. Neodymmagneter är extremt starka. Magneterna skall hållas borta från elektronik och saker med chip. Personer med pacemaker avråds att delta. Tävlingsarrangören ansvar inte för skador.

All utrustning hämtas från Torget kl 10:45 den 31 juli, sedan har lagen tre timmar på sig att fiska upp så mycket metallföremål som möjligt ur Slemmern. Den insamlade matellen vägs kl 14:00 utanför Brasseri Ångbåtsbryggan, det lag som lyckats fiska upp mest metall vinner ett presentkort på middag för två på Brasseri Ångbåtsbryggan!